سازنده کوره های صنعتی
کوره های صنعتی (Industrial Furnace)
کوره های صنعتی دستگاه هایی هستند که حرارت مورد نیاز برای یک فرایند را تامین میکنند. کوره های صنعتی دستگاه هایی نسبتا گران قیمت با کاربرد گسترده در صنایع نفت و گاز و متالورژی هستند. در صنعت متالورژی کوره ها می توانند برای تبخیر آب از یک ماده یا ابزار، سوزاندن یک ماده از سطح یک جسم، عملیات حرارتی یک فلز، ذوب فلزات اعم از ضایعات فلزی یا شمش، و نگهداری دمای مذاب برای مقاصد مختلف و بسیاری از کاربردهای دیگر استفاده شوند. کوره ها همچنین کاربرد گسترده ای در صنعت شیشه، سرامیک و آجر دارند. طراحی کوره ها از نظر عملکرد، وظیفه گرمایش، نوع سوخت و نحوه دمش هوای مورد نیاز احتراق متفاوت است. گرمای مورد نیاز در یک کوره صنعتی با مخلوط شدن سوخت با هوا یا اکسیژن و یا از طریق انرژی الکتریکی تامین می شود. گرمای باقیمانده به صورت گاز از دودکش کوره خارج می شود.
کوره های صنعتی گاز سوز (Gas-fired industrial furnaces)
در کوره های نوع گازسوز مشعل بعنوان تامین کننده حرارت با توجه به شکل و حجم کوره میتواند در قسمت فوقانی یا جانبی نصب گردد. شعله از داخل نسوز دمابالای این مشعل عبور میکند و به منظور کنترل شکل یا جهت شعله، یک دمنده هوا در زیر مشعل قرار دارد. در قسمت فوقانی کوره ها گازهای داغ حاصل از احتراق جمع می شود که بوسیله یک دودکش به بگ فیلتر هدایت میگردد. در کوره های صنعتی به طور عمده از عایق برای کاهش میزان گرمای خارج شده از محفظه گرم استفاده می شود؛ زیرا باید اطمینان حاصل شود که می توان دمای لازم را به دست آورد. مواد متداول مورد استفاده برای عایق بندی، الیاف سرامیک، آجر نسوز و نسوزهای ریخته گری است.
دسته بندی سیستم ها (Systems classification)
1- کوره های نوع بچ (Batch)
2- کوره های پیوسته (Continuous)
در کوره های پیوسته (Continuous) برای کارگرم مواد آهنی، محفظه کوره از قسمت های پیشگرم، حرارت دهی و منطقه گدازش برای عملیات نورد می تواند تشکیل شود. مواد اولیه از قسمت پیشگرم وارد کوره میشوند و از قسمت گدازش برای عملیات نورد خارج می شوند. جریان محصولات احتراق در جهت عکس ورود مواد است و از گرمای گازها برای پیشگرم کردن مواد بهره برده میشود. از انواع کوره های مداوم یا پیوسته می توان به کوره های بسترسیال، محفظه تحت فشار، کوره های نورد و تونلی اشاره کرد.
در کوره های نوع بچ (Batch) بار به کوره شارژ می شود و برای مدت زمان معینی حرارت داده می شود و سپس تخلیه میگردد. در بسیاری از موارد، کوره به سیستم بازیافت حرارت خارجی یا گرمای داخلی مجهز است. در سیستم بازیابی حرارت خارجی یک مبدل حرارتی مانند recuperator بیرون کوره نصب شده است. در اینجا مبدل حرارتی باید با عملکرد کوره یکپارچه شود. در بازیابی حرارت داخلی محصولات احتراق در خود کوره دوباره چرخانده می شوند تا شعله ایجاد کنند.
آنالیز طراحی (Designing analysis)
آنالیز حرارتی کوره یکی از اقداماتی است که سازنده کوره های صنعتی برای بهبود طراحی و اجرای کوره های صنعتی استفاده میکند. این شرکت با بهره گیری از این آنالیزها طراحی های انجام شده برای کوره هارا قبل از ورود به مرحله ساخت مورد ارزیابی قرار میدهد. این امر به کاهش مشکلات بعد از ساخت و اطمینان از کارکرد مناسب کوره کمک بزرگی میکند. تصاویری از کوره در محیط آنالیز حرارتی در این مقاله آورده شده است.
اهداف عمده از طراحی یک سیستم کوره عبارت است از :
الف) استفاده بهینه از گرما به گونه ای که تلفات به حداقل برسد.
ب) کنترل فازهای مختلف (جامد، مایع یا گاز) که با سرعتهای مختلف حرکت می کنند.
ج) زمانها و دمای مختلف به گونه ای باشد که فرسایش و خوردگی نسوز حداقل باشد.
منابع انرژی در کوره های صنعتی شامل :
الف) احتراق سوخت های فسیلی: جامد، مایع و گازی.
ب) انرژی الکتریکی: گرمایش مقاومتی، گرمایش القایی یا گرمایش قوسی.
ج) انرژی شیمیایی: واکنش های گرمازا